De Wereldboom
Home>Groepen>Groep 6>Wij zijn groep 6

Wij zijn groep 6

vrijdag 11 oktober 2019

Wij zijn groep 6!
In deze klas zit groep 6! Wij zitten met 20 kinderen in de klas. We hebben op maandag juf Carolien en op de andere dagen staat Juf Sanne voor de groep. Op woensdag en donderdag komt meester Donavan ons ook bij staan. Wij zijn een hele enthousiaste groep.

Wij vinden Da Vinci heel interessant.  In de eerste periode hebben wij het hierbij over de Nieuwe tijd. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • ontdekkingsreizigers
  • Gouden eeuw, de VOC
  • Slavenhandel
  • Het dagelijkse leven in Azië nu
  • 80 jarige oorlog
Later dit schooljaar gaan we het ook nog hebben over de Maori’s en de Aziaten.
Ook krijgen wij dit jaar te maken met Topografie. Hierbij leren wij de gebieden die behandeld worden bij Da Vinci. Zo kan het zo maar gebeuren dat wij al Topografie van bijvoorbeeld een land in Azië hebben, en dat terwijl wij pas in groep 6 zitten.  Aan Da Vinci gekoppeld hebben wij ook elke week een circuit. Hierbij maken en doen wij allerlei dingen die te maken hebben met ons thema. Zo maken wij in de eerste periode een wereldbol van papiermache, een boot van stokjes, bakken wij speculaas, kijken een filmpje en maken daarbij vragen, tekenen met pastelkrijt en leren liedjes uit de slaventijd.
Uiteraard besteden wij ook veel tijd aan rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen. Een aantal opdrachten doen wij via de tablet op Snappet. Wij vinden het ook belangrijk om genoeg te blijven schrijven, daarom maken wij ook nog een aantal opdrachten op papier, vooral taal en spelling.
Wij hopen op een gezellig en leerzaam schooljaar!