De Wereldboom
Home>Nieuws>Carnaval op De Wereldboom

Carnaval op De Wereldboom

vrijdag 1 maart 2019

Carnaval op De Wereldboom

Carnaval De Wereldboom

Prins Jaimy en prinses Naomi zijn twee weken door de leerlingen gekozen als prins en prinses van De Wereldboom. Dit kon en mocht natuurlijk niet onopgemerkt blijven in de buurt van deze twee hoogheden. Daarom hebben zij een groot bord in de tuin gekregen waarop stond dat zij prins en prinses van De Wereldboom zijn. Samen met de klasgenoten werd er tijdens het plaatsen een heuse polonaise gehouden met leuke en lekkere hapjes voor de klasgenoten.

En afgelopen vrijdag 1 maart was het dan eindelijk zo ver… Carnaval op De Wereldboom. Toen ’s ochtends de eerste klanken uit de boxen galmden kon het beginnen. Prins Jaimy en prinses Naomi konden, omdat ze de schoolsleutel in handen hadden de nieuwe regels voor de school voorlezen. Deze werden met applaus ontvangen en na drie keer Alaaf startte de playbackshow. Elke groep had voorrondes gehouden en de beste artiesten stonden op het podium. De jury onder leiding van de prins en de prinses hadden een erg lastige opdracht om te bepalen wie er als winnaar uit de bus zou komen. Uiteindelijk is dit toch gelukt. Na de playbackshow werd er nog even gehost in de hal en gingen de kinderen terug naar de klas.

Om 11.15 uur ging het Carnavalsgeweld verder. De wijkagent samen met enkele collega’s zorgde voor de veiligheid tijdens de optocht. De prins en prinses reden achteraan in een mooie rode cabrio. Ze konden de hele stoet overzien en zagen dat het een grote, bonte parade was. Veel ouders en belangstellenden liepen mee en unaniem werd er aangegeven dat we volgend jaar weer gaan zorgen voor een geweldige Carnavalsoptocht, want deze jonge traditie, zo vertelde prins Jaymie, moet worden doorgezet. Prinses Naomi vulde aan: “Het was een superdeluxe, mooie en geweldige dag. Ook al zijn we nu schoolverlaters. Volgend jaar komen we gewoon terug”.

De dag werd in stijl afgesloten met de onttroning van de prins en prinses. Dankzij de aanwezigheid van veel ouders en belangstellenden werd het een geslaagd Carnavalsfeest op De Wereldboom. Alaaf!