180 unieke leerlingen

Welkom op de website van De Wereldboom. De Wereldboom is een samenvoeging van de De Triangel en de Radboudschool. Gezamenlijk starten we dit schooljaar met 180 leerlingen in 8 enkele groepen. Wij staan voor onze kinderen en staan voor ons onderwijs. We gaan uit van onze pedagogische kernwaarden.

 

Kernwaarden

  

De Wereldboom is een school waar kinderen zich veilig voelen. Zonder veiligheid is er geen groei mogelijk. De kinderen mogen zijn wie ze zijn en worden wie ze willen zijn. Op de Wereldboom leren de kinderen met plezier en krijgen de kinderen ruimte om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen.

We gaan uit van doelgericht spel en betekenisvol leren.

Podiummiddag: Herfst

Wat hebben we veel acteer- en zangtalent in onze school.

Allle leerlingen hebben hun beste beentje voor gezet om samen het verhaal "Lou in het herfstbos" aan de ouders te laten zien. Er werd geacteerd, gezongen, gedanst en voorgedragen.

Er waren enorm veel publiek aanwezig, wat het geheel helemaal goed maakte.

 

 

18 novemberLees verder

Gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders en school, waarbij uw kind centraal staat.

Mediawijsheid en techniekles op De Wereldboom

Leren over Social media, robotjes programmeren en zien welke nieuwe technieken in het bedrijfsleven allemaal gebruikt worden: wij werken aan onze toekomst!

14 novemberLees verder
Agenda
Sinterklaas: leerlingen 12.30 u. vrij
5 decemberLees verder
Viering eerste advent
7 decemberLees verder
Viering tweede advent
12 decemberLees verder
Viering derde advent
19 decemberLees verder
Kinderboekenweek 2022

De Kinderboekenweek had dit jaar het thema "Giga groen". Tijdens de opening hadden we zelfs bezoek van een boswachter. 

Natuurlijk zijn we op school het hele jaar druk met verhalen, lezen en letters, maar in de Kinderboekenweek krijgt dit allemaal nog een beetje extra aandacht.

Daarnaast hebben wij altijd onze eigen verkiezing van de gouden en zilveren penselen en griffels. De leerlingen van groep 1 t/m 4 moesten een passende illustratie maken bij een verhaal. De leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 werden uitgedaagd om een eigen verhaal/strip/gedicht te maken binnen het groene thema.

Zo werd er o.a. geschreven over duurzame energie, dingen in de natuur en nog veel meer.

 

We kijken terug op een hele mooie inspirerende week!kkk

 

 

13 oktoberLees verder

Je mag fouten maken. Van fouten maken leer je. Zonder fouten geen ontwikkeling.

Kamp groep 8

Groep 8 is op 28,29 en 30 september op schoolkamp geweest naar Rijssen. Op de fiets vertrok het stel vol energie naar Rijssen om eerst een kanotocht te maken. Drie dagen lang is er gespeeld, gelachen, gefeest en ook nog een beetje geslapen. Moe maar voldaan kwamen de leerlingen en leerkrachten op vrijdag weer terug op school. 

3 oktoberLees verder

De Wereldboom: “Een school waar iedereen zich thuisvoelt.”

Theaterspektakel 1001 nacht, wat was het gaaf!
In het teken van het 5-jarig bestaan van basisschool De Wereldboom, stroomde de sporthal aan de Sluiskade donderdagavond vol met leerlingen en hun ouders. Er was de afgelopen 3 dagen onder leiding van Dolf Moed en hulpouders hard geoefend voor de voorstelling "1001 nacht". Deze werd vol enthousiasme ontvangen door alle ouders, opa's, oma's en andere familieleden. Er werden zelfs vaders uit het publiek gehaald door de leerlingen om te helpen...
Al met al 3 fantastische dagen met een schitterende voorstelling als resultaat. Op naar de volgende 5 jaar, op de mooie groene locatie aan de Bosrand. 
16 septemberLees verder
Facebook   

Leren is een ontdekkingsreis

Afscheid leerlingen groep 8

We hebben dinsdag 12 juli, volgens traditie, afscheid genomen van de leerlingen van groep 8 met een erehaag, gevormd door de leerlingen van groep 1 t/m 7.

's Avonds heeft de groep de musical "Het laatste level" opgevoerd voor hun ouders en andere familieleden. Ten slotte is voor iedere leerling een persoonlijk gedicht voorgelezen.
We zijn heel trots op onze schoolverlaters en wensen hen het allerbeste toe in hun verdere schoolloopbaan!

 

 

Geef mij een school waarin mijn kind vrij is en zich veilig voelt, in persoon, afkomst, geloof, meningsuiting en verwerving van kennis. Geef mij een school die kennis en vaardigheden aanreikt en een bron van inspiratie vormt, vol nieuwe toekomstplannen. Geef mij een school zonder drempels. De Wereldboom.

Supergeslaagd pleinfeest!

Wat een fantastische avond hebben we met elkaar mogen hebben.

Eindelijk konden we weer een grandioos pleinfeest organiseren op De Wereldboom!

Het was een schoolplein vol met allerlei kramen en activiteiten. Van schmink, tot tattoos en van poffertjes tot een loterij met prachtige prijzen. Familieleden, leerlingen, buurtbewoners en oud-leerlingen, alles liep door elkaar en men maakte er met elkaar een feestje van.

 

DANK AAN IEDEREEN DIE OP WELKE MANIER DAN OOK HEEFT MEEGEHOLPEN OM DIT TOT EEN SUCCES TE MAKEN! 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren