Nieuws

Wij missen jullie
Wij missen julliewij missen jullie
Lieve kids en ouders, hopelijk tot gauw
Blijf gezond
30 maartLees verder
Digitaal kijkje in de school

intro

In deze tijd is het lastig om onze school fysiek te bezoeken. Daarom hebben we een film gemaakt. Zo krijgt u een beeld van onze school. Veel kijkplezier. Wilt u een rondleiding of een bezoek plannen dan kunt u contact opnemen met de school.

 

klik op deze link voor de film: https://youtu.be/MiCLVYWqOSY

 

13 maartLees verder
Koken op De Wereldboom

cupcakes wereldboomVanmiddag heben we met de kinderen van groep 4 heerlijke cupcakes en appeltaart gemaakt. De cupcakes zijn gemaakt in de kleuren van De Wereldboom. Een werelds gezicht en de cupcakes smaakten heerlijk.

cupcakes

cup wereldboom

cup wereldboom

 

11 maartLees verder
Op safari

 

 

afrika

Groep 3 is nu bezig met kern 7 tijdens Veilig Leren Lezen. In kern 7 staat het thema "Op Safari" centraal. In het thema hebben we het over wilde dieren en natuurlijk de Big Five. Hierbij hoort ook een Afrika hoek. We besteden niet alleen tijdens Veilig Leren Lezen aandacht aan "het op safari gaan", maar ook tijdens het projectleren. Hierdoor sluiten we aan bij de belevingswereld van de kinderen en wordt het lezen en leren gestimuleerd.

 

afrika

afrika

15 februariLees verder
Groep 4 krijgt een nieuw lokaal

Opening

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver. Omdat er veel nieuwe kinderen zijn aangemeld voor groep 1, hebben we besloten om de groep 1 te splitsen zodat we optimaal les kunnen blijven geven. Het lokaal van groep 4 wordt ingericht voor een lokaal van groep 1. De kinderen van groep 4 zijn verhuisd naar het lokaal naast het leerplein. 

We hebben ' De geboorte van een nieuw lokaal' geopend met het doorknippen van het lint en het eten van zoenen met blauwe en roze muisjes. Het is nu al een fijn lokaal. 

 

Wb

 

 

 

11 februariLees verder
Ouderkindactiviteit

Wb opvangOuderbetrokkenheid vinden we belangrijk op De Wereldboom. Daarom organiseren we 1x per maand een ouderkindactiviteit. 

Vanochtend hebben we een erg leuke en gezellige ouderkindactiviteit georganiseerd samen met de peuters en ouders van pov Bosrijk en kleuters en ouders van groep 1 en 2 van De Wereldboom in samenwerking met VVE Thuis en de Sportcirkel. Kijk de foto's voor een impressie. 

Wereldboom peuteropvang ouderkindactiviteit

Wb  opvang wereldboom

 

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

 

 

 

11 februariLees verder
Thema-afsluiting met ouders

wb levenVandaag was de afsluiting van het thema ‘het leven in en rond het water’ van de methode DaVinci.

De kinderen hebben de afgelopen periode veel geleerd over dit onderwerp. We zijn bezig geweest met de kringloop, fotosynthese maar ook hebben we veel geleerd over eencelligen, sponsdieren, holtedieren, wormen, geleedpotigen, weekdieren en stekelhuidigen. En weten we nu meer over de vis.

We mochten zelfs verschillende soorten vis proeven; verschillende soorten haring en mossel!🐠🐟 Ook zijn we naar Broekbeke visvijver geweest in Geesteren om zelf te vissen én een vis te ontleden! Vandaag was de afsluiting waar de kinderen aan hun ouders konden vertellen over afgelopen periode d.m.v. een powerpoint en konden zij samen proefjes doen. Er waren veel ouders en belangstellenden aanwezig! En dan nu op naar weer een mooi nieuw DaVinci project!

 

wb leven

wereldboom thema projectleren

wereldboom thema projectleren

 

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

 

wereldboom thema projectleren ouders

 

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

 

7 februariLees verder
Nieuwsbrief februari

Beste ouders/verzorgers, 

De nieuwsbrief van februari staat online.

7 februariLees verder
Agenda
Zomervakantie
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren