180 unieke leerlingen

Welkom op de website van De Wereldboom. De Wereldboom is een samenvoeging van de De Triangel en de Radboudschool. Gezamenlijk starten we dit schooljaar met 180 leerlingen in 8 enkele groepen. Wij staan voor onze kinderen en staan voor ons onderwijs. We gaan uit van onze pedagogische kernwaarden.

 

Kernwaarden

  

De Wereldboom is een school waar kinderen zich veilig voelen. Zonder veiligheid is er geen groei mogelijk. De kinderen mogen zijn wie ze zijn en worden wie ze willen zijn. Op de Wereldboom leren de kinderen met plezier en krijgen de kinderen ruimte om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen.

We gaan uit van doelgericht spel en betekenisvol leren.

De wijk in: rondleiding waterzuivering

Een beetje stinken deed het er wel, maar we hebben geleerd hoe ons rioolwater gezuiverd wordt bij de waterzuivering aan de Vissedijk. Dank aan de vrijwilligers van "Waterschap Vechtstromen". 

Gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders en school, waarbij uw kind centraal staat.

Leren door het te ervaren: schooltuinen en proefjes met slootwater

Met onze leerlingen zijn we veel bezig met ervaringsgericht leren. Alle groepen werken mee in de schooltuinen en de eerste groenten zijn dit jaar alweer geoogst. Met de hulp van een aantal enthousiaste ouders worden de schooltuinen ieder jaar weer klaargemaakt en onderhouden. De leerllingen zaaien, geven water, plukken onkruid en oogsten de groenten zelf. Daarnaast proberen we de omgeving zo veel mogeljk te gebruiken voor o.a. proefjes. 

 

tuin

f

j

 

Agenda
Rapport mee naar huis
Oudergespreksweek
Musical groep 8
Laatste schooldag: leerlingen om 12.00 u. vrij
Sportdag groepen 7 en 8

De groepen 7 en 8 hebben meegedaan aan de Almelose Schoolsportdagen.

Ze hebben allemaal op de toppen van hun kunnen gepresteerd en het was een gezellige dag. Dank aan de ouders die geholpen hebben bij de verschillende sportonderdelen!spsp2

Je mag fouten maken. Van fouten maken leer je. Zonder fouten geen ontwikkeling.

peuter-kleuterochtend
Op dinsdagochtend 8 maart, mocht er op De Wereldboom vanuit het VVE-thuisprogramma eindelijk weer een peuter-kleuteractiviteit georganiseerd worden. In het gebouw aan de Bosrand 6, waar zowel De Wereldboom als peuterspeelzaal "Bosrijk" gevestigd zijn, waren de voorbereidingen al vroeg gaande. Enkele teamleden van de school, waaronder de intern begeleider, medewerkers van Avedan en van de peuterspeelzaal hadden een programma opgezet waarbij de peuters en kleuters met hun knuffel en hun ouders langs verschillende knuffeldokters konden. Zo mochten ze zichzelf en hun knuffel meten, werd gekeken of de ogen goed waren en werd er gewerkt over gezond eten. 

De reacties van zowel de kinderen als de ouders waren erg positief. Donderdag aanstaande zal er nog een ronde gehouden worden en de school is erg blij dat op deze manier de verbinding met ouders, peuterzaal en school weer goed gelegd kan worden.pp2p3p4

8 maartLees verder

De Wereldboom: “Een school waar iedereen zich thuisvoelt.”

Rondleiding? Maak gerust een afspraak!

rondl

3 maartLees verder
Facebook   

Leren is een ontdekkingsreis

De Wereldboom op Instagram

instaVolgt u ons ook op Instagram?  @dewereldboomalmelo

 

 

3 maartLees verder

Geef mij een school waarin mijn kind vrij is en zich veilig voelt, in persoon, afkomst, geloof, meningsuiting en verwerving van kennis. Geef mij een school die kennis en vaardigheden aanreikt en een bron van inspiratie vormt, vol nieuwe toekomstplannen. Geef mij een school zonder drempels. De Wereldboom.

Advent is dromen..... Kersttijd op de Wereldboom

De Kersttijd is een tijd van samenzijn, denken aan mensen die het minder hebben dan wij en elkaar helpen.

Dat samenzijn momenteel lastiger is door de geldende beperkingen, betekent niet dat we niets kunnen doen.

In iedere klas worden de adventvieringen gevierd, er is aandacht voor "het zijn van een lichtje" op allerlei manieren en we zingen en praten samen.

In de klas zingen we  de liederen die we anders in de kerk tijdens de kerkviering zingen, leerlingen en leerkrachten  lezen gedichten en gebeden voor en we praten met elkaar over hoe we elkaar zowel op school als in onze eigen omgeving kunnen helpen.

d

Een fijne en bijzondere tijd! 

 

14 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren