180 unieke leerlingen

Welkom op de website van De Wereldboom. De Wereldboom is een samenvoeging van de De Triangel en de Radboudschool. Gezamenlijk starten we dit schooljaar met 180 leerlingen in 8 enkele groepen. Wij staan voor onze kinderen en staan voor ons onderwijs. We gaan uit van onze pedagogische kernwaarden.

 

Kernwaarden

  

De Wereldboom is een school waar kinderen zich veilig voelen. Zonder veiligheid is er geen groei mogelijk. De kinderen mogen zijn wie ze zijn en worden wie ze willen zijn. Op de Wereldboom leren de kinderen met plezier en krijgen de kinderen ruimte om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen.

We gaan uit van doelgericht spel en betekenisvol leren.

Op safari

 

 

afrika

Groep 3 is nu bezig met kern 7 tijdens Veilig Leren Lezen. In kern 7 staat het thema "Op Safari" centraal. In het thema hebben we het over wilde dieren en natuurlijk de Big Five. Hierbij hoort ook een Afrika hoek. We besteden niet alleen tijdens Veilig Leren Lezen aandacht aan "het op safari gaan", maar ook tijdens het projectleren. Hierdoor sluiten we aan bij de belevingswereld van de kinderen en wordt het lezen en leren gestimuleerd.

 

afrika

afrika

15 februariLees verder

Gedeelde verantwoordelijkheid tussen ouders en school, waarbij uw kind centraal staat.

Groep 4 krijgt een nieuw lokaal

Opening

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zo ver. Omdat er veel nieuwe kinderen zijn aangemeld voor groep 1, hebben we besloten om de groep 1 te splitsen zodat we optimaal les kunnen blijven geven. Het lokaal van groep 4 wordt ingericht voor een lokaal van groep 1. De kinderen van groep 4 zijn verhuisd naar het lokaal naast het leerplein. 

We hebben ' De geboorte van een nieuw lokaal' geopend met het doorknippen van het lint en het eten van zoenen met blauwe en roze muisjes. Het is nu al een fijn lokaal. 

 

Wb

 

 

 

11 februariLees verder
Agenda
Rapport doelgesprekken
2 maartLees verder
Rapport doelgesprekken
5 maartLees verder
Nieuwsbrief
6 maartLees verder
Open middag
10 maartLees verder
Ouderkindactiviteit

Wb opvangOuderbetrokkenheid vinden we belangrijk op De Wereldboom. Daarom organiseren we 1x per maand een ouderkindactiviteit. 

Vanochtend hebben we een erg leuke en gezellige ouderkindactiviteit georganiseerd samen met de peuters en ouders van pov Bosrijk en kleuters en ouders van groep 1 en 2 van De Wereldboom in samenwerking met VVE Thuis en de Sportcirkel. Kijk de foto's voor een impressie. 

Wereldboom peuteropvang ouderkindactiviteit

Wb  opvang wereldboom

 

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

Wb

 

 

 

11 februariLees verder

Je mag fouten maken. Van fouten maken leer je. Zonder fouten geen ontwikkeling.

Thema-afsluiting met ouders

wb levenVandaag was de afsluiting van het thema ‘het leven in en rond het water’ van de methode DaVinci.

De kinderen hebben de afgelopen periode veel geleerd over dit onderwerp. We zijn bezig geweest met de kringloop, fotosynthese maar ook hebben we veel geleerd over eencelligen, sponsdieren, holtedieren, wormen, geleedpotigen, weekdieren en stekelhuidigen. En weten we nu meer over de vis.

We mochten zelfs verschillende soorten vis proeven; verschillende soorten haring en mossel!🐠🐟 Ook zijn we naar Broekbeke visvijver geweest in Geesteren om zelf te vissen én een vis te ontleden! Vandaag was de afsluiting waar de kinderen aan hun ouders konden vertellen over afgelopen periode d.m.v. een powerpoint en konden zij samen proefjes doen. Er waren veel ouders en belangstellenden aanwezig! En dan nu op naar weer een mooi nieuw DaVinci project!

 

wb leven

wereldboom thema projectleren

wereldboom thema projectleren

 

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

 

wereldboom thema projectleren ouders

 

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

wereldboom thema projectleren ouders

 

7 februariLees verder

De Wereldboom: “Een school waar iedereen zich thuisvoelt.”

Nieuwsbrief februari

Beste ouders/verzorgers, 

De nieuwsbrief van februari staat online.

7 februariLees verder
Facebook   

Leren is een ontdekkingsreis

Open (mid)dagen en dag

Op zoek naar een school voor uw zoon/dochter? Of kent u iemand die zich aan het oriënteren is op een basisschool dan zijn de open middagen en open dag een mooi moment om onze school te leren kennen.

 

U bent met uw zoon/dochter van harte welkom om onze school te bezoeken op onderstaande momenten.

 

Dinsdag 10 maart:                    open middag (van 12.30 -14.00 uur)

Woensdag 11 maart:               open dag (van 9.00 – 14.00 uur)

Donderdag 12 maart:             open middag (van 12.30 -14.00 uur)          

 

Liever een ander moment, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 0546 86 53 66 of door een mail te sturen naar j.oudeoosterik@stichtingquovadis.nl.

7 februariLees verder

Geef mij een school waarin mijn kind vrij is en zich veilig voelt, in persoon, afkomst, geloof, meningsuiting en verwerving van kennis. Geef mij een school die kennis en vaardigheden aanreikt en een bron van inspiratie vormt, vol nieuwe toekomstplannen. Geef mij een school zonder drempels. De Wereldboom.

Verkiezingstijd op de Wereldboom

CarVerkiezingstijd op De Wereldboom. Wie wordt onze prins en prinses Carnaval? Aanstaande donderdag wordt bekend welke 2 leerlingen ons gaan vertegenwoordigen tijdens Carnaval.

Car

Car

Car

Car

Car

5 februariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren