Onze identiteit

Een katholieke school

Onze identiteit

Geef mij een school waarin mijn kind vrij is en zich veilig voelt, in persoon, afkomst, geloof, meningsuiting en verwerving van kennis. Geef mij een school die kennis en vaardigheden aanreikt en een bron van inspiratie vormt, vol nieuwe toekomstplannen. Geef mij een school zonder drempels.

Dit is de identiteit voor onze nieuwe school. De Wereldboom: een school waar iedereen zich thuis voelt. Het katholieke geloof vormt hierbij het uitgangspunt en we besteden aandacht aan de feesten die daarbij horen: Kerst, Carnaval en Pasen. Er is ruimte voor iedereen ongeacht geloof of levensbeschouwing.

Dit uitgangspunt vormt een verrijking en geen beperking.

Kennis maken met wereld om hen heen

Op Wereldboom zijn ook anders-gelovigen. Ook hun geloof komt aan bod tijdens de levensbeschouwelijke lessen. Wij willen immers dat kinderen kennis maken met de wereld om hen heen, en daar horen andere geloven en gebruiken bij. De ouders van deze leerlingen kunnen vrij vragen voor hun religieuze feestdagen (bv Suikerfeest of Armeens Nieuwjaar). Dit dient wel enkele weken van te voren te gebeuren zodat de school hier rekening mee kan houden.